SRP | ENG

NOVOSTI

29. 6. 2018. LETNJA TURNEJA! Prikaži više
20. 06. 2018. ARSENAL FEST! Prikaži više
12. 12. 2017. STAR WARS: VIVA VOX! Prikaži više
08. 12. 2017. STAR WARS NA VIVA VOX NAČIN EKSKLUZIVNO U CINEPLEXX-U Prikaži više
27. 10. 2017. LA LA LAND PREKO OKEANA! Prikaži više

FOTO

OVO SMO MI

Pre 12 godina, većina nas išla je u istu srednju školu. Iako klasični tinejdžeri, voleli smo i da pevamo. Kako smo želeli da što više vremena provodimo zajedno, gimnazijski hor koji je vodila profesorka muzičkog Jasmina Lorin bio je zgodno mesto za druženje posle škole. A onda smo porasli... i završili srednju školu. Nismo želeli da to bude kraj naše priče, te su naše prijateljstvo i ljubav prema muzici doveli do toga da pod vođstvom dirigenta Jasmine Lorin osnujemo sopstveni hor. Ni to nam nije bilo dovoljno. Želeli smo nešto novo, nešto drugačije od očekivanog. Uživali smo u pevanju klasičnih kompozicija, ali smo hteli da saznamo kako bi popularni svetski hitovi zvučali u našoj obradi i našim aranžmanima, ali samo uz pomoć glasova i beatbox-a. I opet, ni to nam nije bilo dovoljno – želeli smo da pevamo nešto što niko ne bi očekivao od jednog a cappella hora. Tu se 2010. godine rađa ideja zvana – Rammstein! Jedan mali, nepoznati hor iz Beograda postavio je na youtube pesmu „Du Hast“, čuvene nemačke grupe, i nije očekivao ništa. Ali, kako to obično biva, desilo se suprotno. Za samo nedelju dana, naš snimak je pogledalo skoro MILION ljudi! Priča današnjeg Viva Vox-a upravo tako i počinje. Od tada, javnost u Srbiji želi da zna sve o nama, publika želi da čuje još numera, strani mediji pišu o senzaciji iz jedne evropske zemlje... Odlučili smo da radimo naporno i ljudima pružimo ono što žele, i ono u čemu mi neizmerno uživamo. Već 2011. godine pravimo do tada naš najveći koncert u karijeri – u čuvenoj beogradskoj dvorani Sava Centar, koja je bila rasprodata nedeljama unapred. Godinu dana kasnije, na istom mestu, zakazujemo ne jedan, već tri koncerta. U Srbiji često kažu da se rad isplati, a mi bismo voleli da verujemo da se to i nama desilo, jer krajem 2012. godine dobijamo poziv da u januaru 2013. održimo celovečernji koncert u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku. Tada postajemo prvi sastav iz ovog dela Evrope koje je imao tu privilegiju. Godinu internacionalnih uspeha krunišemo koncertom u Velikoj hali naroda u Pekingu – parlamentu Narodne Republike Kine. Sve vreme ne prestajemo da nastupamo širom Srbije i regiona, ali i u ostalim evropskim zemljama... A onda opet sebi postavljamo novi cilj – prvi studijski album i solistički koncert u najvećoj dvorani na Balkanu. Sve to se dešava 2015. godine: prvo početkom godine album, a onda i spektakl pred više od 10.000 ljudi, u punoj beogradskoj Areni. U međuvremenu, nastupamo na svim najvećim festivalima u regionu, među kojima je i jedan od najboljih svetskih festivala godinama u nizu – EXIT festival. Tih nekoliko godina profilišemo se kao a cappella hor specifičnog - „tvrđeg“ repertoara gde, pored pop i rok muzike, obrađujemo hevi-metal i industrial numere, a uvodimo i dubstep i elektronski zvuk.

2016. dobili smo još jedan internacionalni poziv – ORF, Javni servis Austrije, pozvao nas je da se prijavimo na njihovo svetsko takmičenje za horove – Die große Chance der Chöre. Sjajno novo iskustvo – žiri koji te ocenjuje, spektakularne koreografije, tenzija, mnogo dobrih sastava, publika u studiju, i mi kao jedini učesnici van nemačkog govornog područja. Na kraju, bili smo polufinalisti takmičenja i deo božićnog albuma koji izdaje Sony za tržišta Austrije i Nemačke.

Početkom 2017. godine odlučujemo da dodamo još jedan žanr svom repertoaru – filmsku muziku i mjuzikl. Kako je čitav svet tih meseci „brujao“ o filmu „La La Land“, osvajaču čak 6 Oskara, dogovaramo se da to bude naš sledeći veliki projekat. Bili smo oduševljeni muzikom i porukom filma, pa smo želeli da kroz petominutni mini-film tu priču predstavimo iz našeg ugla. Uz pevanje, glumu i koreografiju, oslikali smo život običnog čoveka u Srbiji koji teži ka ostvarenju svojih snova.

Do sada, Viva Vox je održao više od 250 koncerta širom Evrope i sveta.

VIDEO

KONTAKT

Za sve informacije o radu hora, pošaljite mejl na: info@vivavox.rs

Sve novinare zainteresovane za bilo kakav vid saradnje, molimo da nas kontaktiraju na sledeći mejl: press@vivavox.rs

Imate neko pitanje za članove hora? Nikakav problem. Pošaljite pitanje na fan-mail@vivavox.rs i oni će vam odgovoriti u najkraćem roku.